Vijesti

100 godina doma u East Chicagu

100 godina doma u East Chicagu

100 godina doma u East Chicagu

Na zidu u “Karmelskom domu Sv. Josipa“ vise fotografije još iz 1913. Kroz sto godina ova je Kuća njegovala djecu.

Danas, kada dom slavi svoju 100. obljetnicu, sestre karmelićanke kažu da njihova misija pomaganja djeci u društvu je jednako potrebna kao i kad je Majka Osnovateljica tek došla u East Chicago.

Ubrzo nakon što je Majka Marija Terezija Tauscher otvorila dom, Kuća je primila oko 70 djece. Puno puta djeca su došla ovdje nakon što su njihovi očevi bili ubijeni u ratu i njihove majke si više nisu mogli priuštiti da se brinu o obitelji.

Sada Kuća, najstarija još uvijek otvorena u SAD-u, služi oko 65 djece, od rođenja do 18.-te godine. Danas je to i Kuća koja skrbi za tinejdžerske majke i njihove bebe, te za razne hitne potrebe.

Nedavno su dvije gospođe već u svojim 70.-tim godinama došle u Kuću s kuvertom. Unutra je bila donacija, kojom su se gospođe, jedne od prvih djece za koje su sestre brinule, došle zahvaliti domu za sve što im je bilo pruženo. Neke djevojke čak su se vratile u dom u odrasloj dobi da bi ovdje radile.

„Sestre su jako puno radile i molile da bi održale Kuću punih 100 godina. Tisuće “djece” im je zahvalno.”

Članak preuzet sa stranice: www.nwitimes.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *