Vijesti

Sretan majčin dan našim mamama

Sretan majčin dan našim mamama

Sretan majčin dan našim mamama

U mjesecu posvećenom našoj nebeskoj Majci Mariji, uzoru i pomoćnici svih zemaljskih majka, slavimo sa svim ljudima dobre volje i Majčin dan. Ovo je dan zahvalnosti za naše majke, koje su nas nosile pod svojim srcem i rodile, odgajale i trpjele, odricale se mnogočega i ljubile, učile nas vjeri, radovale se i plakale s nama…

Ovo je dan molitve za naše majke, žive i pokojne. Dugujemo im molitvu, iskrenu i snažnu. Naša molitva uzvrat je blagoslova kojega smo od njih primali i još uvijek primamo.

Ovo je i dan pomirenja s našim majkama, jer svi smo samo grešni ljudi skloni slabostima i nesavršeni u svojim zamislima i djelima.

Ovo je dan proslave Boga Stvoritelja, koji nam je podario naše roditelje! Ona nas je želio, a svoju je želju ostvario upravo preko naših majka i očeva.

Ovo je dan vapaja, za sve one majke koje u svojem nerođenom djetetu ne prepoznaju dar i čudo, blagoslov i sreću poslanu od Gospodina. Također, naš vapaj Nebu upućujemo za one majke koje su žrtve  različitih zala, u obitelji, na radnom mjestu, u situacijama rata, bolesti, očaja… Molimo za samohrane majke!

Ovo je dan nade, jer nadamo se da će mnoge za koje molimo, od Boga Životvorca dobiti dar djece! Ovo je dan radosti i nježnosti, kada svoje majke možemo uz onaj duhovni dar, darivati i poklonom od srca, barem malim znakom pažnje.

Ovo je dan Majke Marije, koja je svojim životom pokazala gdje se nalazi izvor pravednog, dobrog, ispunjenog života: u Njezinom Sinu, našem Spasitelju ISUSU. Od Nazareta, kada je postala majkom začećem, preko poroda u Betlehemu, sve do žalosti Jeruzalema, Marija je dokraja bila i ostala najbolja majka, sveta majka, majka sviju ljudi.

ČESTITAMO MAJČIN DAN!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *