Vijesti

Duhovni rock mjuzikl “Uskrsli”

Duhovni rock mjuzikl “Uskrsli”

Duhovni rock mjuzikl “Uskrsli”

5. i 6. lipnja u Gradskom kazalištu komedija s početkom u 19.30 sati održat će se duhovni rock mjuzikl “Uskrsli”. Cijena karte je 50 kuna, a mogu se kupiti na blagajni kazalista Komedija 1,5 sat prije predstave ili u Oktogonu od 9 – 17 sati.

Župa sv. Antuna Padovanskoga iz Zagreba i časopis Veritas – Glasnik sv. Antuna Padovanskoga u koprodukciji s Gradskim kazalištem Komedija priređuju duhovni rock mjuzikl “Uskrsli” čiji je autor talijanski kantautor Daniele Ricci.

Mjuzikl “Uskrsli” glazbeno-scenski uprizoruje Veliki tjedan, sve od svečanoga ulaska u Jeruzalem do Kristova uskrsnuća. Upravo s naglaskom na uskrsnuće. Autor je sam to obrazložio: „Svi poznajemo svjetski uspješan mjuzikl „Jesus Christ superstar“ čije nam gledanje na kraju ostavi neki gorak okus i sumnju. Ja sam mojim mjuziklom želio staviti naglasak na uskrsnuće Kristovo, što je centar naše vjere, rođenje ljubavi i života za sve nas“.

Sviće zora novoga jutra nakon Križa, nakon muke, trpljenja i smrti Isusove. Naviještaj života dan je ženama, gotovo kao poslanje duhovnoga majčinstva nad Crkvom koja se upravo rađa. Upravo je ta otajstvena novost, koju je to jutro dalo naslutiti, nadahnulo ovo glazbeno djelo Daniele Riccija. „Uskrsli“ se ne svodi samo na uobičajenu priču o prizorima muke: ide onkraj događajâ vezanih uz trpljenje, žrtvu i smrt, donosi pripovijest o spasenju, kako bi iznio glavni trenutak uskrsnuća, pobjedu svjetla nad tamom, radosti nad tugom, početak duga puta koji seže sve do nas.

Rezultat svega toga dojmljivo je glazbeno putovanje u spomen na temeljni događaj kršćanske vjere, zabilježen i ponovno proživljen na snažan i dirljiv način. Od Isusova ulaska u Jeruzalem, pa do anđelova navještaja ženama pred Grobom, i ukazanja učenicima na putu za Emaus, kao i Tomi, događaji, likovi, dijalozi, i misli, odvijaju se kroz pjesme, u posve glazbenu slijedu epizoda i osjećaja, iz kojih, na posve izvoran način, izranjaju glavni ženski likovi Evanđelja.

Posrijedi je mjuzikl koji „oslobađa srce“ slaveći život te, kroz glazbu i scenski prikaz, donosi čudo koje je uvijek novo.

Ansambl od pedesetak pjevača, glumaca, plesača i glazbenika, okupljen oko glazbenoga sastava Novo svitanje i zbora Kolbe uspješno su vodili kroz svaku scenu uz puno detalja režiseri Marko Cindrić i Robert Bošković. Zbor i soliste uvježbala je Iva Bardun, band Branko Bardun, a za koreografiju plesača, kao i za scensku koreografiju cijele predstave odgovorna je Andrea Solomun.

Ansambl je vježbao od mjeseca kolovoza prošle godine, a u međuvremenu je snimio i nosač zvuka sa songovima iz predstave. U bogatom glazbenom dijelu posebno se ističu zborske dionice i nastupi solista: Isus – Nikola Pašalić, Marija (majka Isusova) – Sanja Bardun, Marija Magdalena – Maja Blagdan, apostol Toma – Ivan Mikulić i drugi. Kostimograf za Kazalište Komediju je Barbara Bourek, a za mjuzikl Uskrsli Ana Trišler. Scenograf je Davor Prah.

Mjuzikl

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *