Vijesti

24 sata za Gospodina

24 sata za Gospodina

24 sata za Gospodina

Budi i TI dio karmelskih „24 sata za Gospodina“

Mi se posebno uključujemo u subotu od 12 do 13h – DOĐITE MOLITI S NAMA!!

Na poticaj pape Franje i naš Karmel BSI u Hrvatskom Leskovcu želi otvoriti vrata svog samostana i kapelice svim vjernicima te se zajedno s vama uključiti u inicijativu „24 sata za Gospodina“ koja će se slaviti u petak i subotu prije četvrtog tjedna korizme. Inicijativa će biti uvedena u svim biskupijama (župama i redovničkim zajednicama) po čitavom svijetu. Glavni razlog obrazlaže papa Franjo: „Toliki se ljudi, uključujući i mlade, vraćaju sakramentu Pomirenja; kroz to iskustvo ponovno otkrivaju put povratka Gospodinu, živeći trenutak intenzivne molitve i pronalazeći značenje u svojim životima.“
Svatko je od nas potreban obraćenja, stoga vas pozivamo sve – djecu, mlade, odrasle, obitelji, bake i djedove, sve zajednice koje žele – DOBRODOŠLI STE. Uključite se u ovu milosnu inicijativu.
PETAK – 4. ožujka 2016.
Od 19h – Prilika za Sakrament pomirenja (na raspolaganju će biti dva svećenika – p. Zrinko Petar Nikolić, monfortanac i p. Dario Tokić, OCD)
19h – 19. 30h – Križni put – pripremaju ZKL, mladi Karmela BSI, djeca iz Doma sv. Josipa i sestre Karmelićanke BSI
19. 30h – 20h – Pobožnost Srcu Isusovu na Prvi petak – pripremaju novakinje i postulantica Karmela BSI
20h – 21h – Sv. Misa – predslavi p. Zrinko Petar Nikolić, monfortanac
21h – 22h – Izlaganje Presvetog Oltarskog Sakramenta i zajednički sat klanjanja – animiraju mladi Karmela BSI
Klanjanje se nastavlja čitavu noć
SUBOTA – 5. ožujka 2016.
KLANJANJE PRESVETOM OLTARSKOM SAKRAMENTU čitav dan sve do 18h.
7h – 8h – SV. MISA i Jutarnja molitva iz Časoslova.
9h – 10h – Prvopričesnici i roditelji
12h – 13h – djeca i mladi iz Kuće sv. Josipa
15h – 16h – DOĐITE SVI NA SAT BOŽJEG MILOSRĐA u animaciji Zajednice Karmelskih laika iz Zagreba i p. Milana Lojića
16h – 17h – djeca i roditelji vrtića Sv. Mala Terezija, MOGUĆNOST ZA ISPOVIJED
U 17h SV. MISA koju predvodi p. Milan Lojić, lazarist.
NAPIŠI NAKANU
Svaki sat Klanjanja imat će zajedničku veliku nakanu, ali bit će mogućnost da svaka osoba tik pred svaki puni sat klanjanja napiše i svoje osobne nakane (ili zahvale) koje će se zajednički pročitati svaki sat i za njih će se moliti.
MOLITVENA DEŽURSTVA
Pozivamo sve da se uključe u MOLITVENA DEŽURSTVA pred Presvetim kroz čitavu noć i čitav dan bilo kao pojedinci ili skupine.
Srdačno Vas molimo ako Vam je moguće da svoje dežurstvo NAJAVITE telefonski ili osobnim dolaskom i upisivanjem na tablicu dežurstva u određeni sat kako bi zajednički organizirali i molitveno obogatili vrijeme sa Gospodinom.
NE PROPUSTI – DOĐI BAREM NA 5 MIN
Ali ono najvažnije, najavili se ili ne, jednostavno DOĐITE na 2, 5, 10 min…jer svaka sekunda s Isusom je toliko dragocjena, hrani dušu, obnavlja, obraća. Dođite spontano sami ili s prijateljima, obitelji, na trenutak ili na duže. Ne propustite ovaj milosni trenutak u vašoj blizini.
U radosnom iščekivanju našeg 24 – satnog zajedništva sa Isusom srdačno vas pozdravljamo i želimo obilje blagoslova od Gospodina.
Vaša djeca i sestre Karmelićanke Božanskog Srca Isusova

Objavljeno
Kategorija Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *