Vijesti

Izlet na Velebit

Izlet na Velebit

Izlet na Velebit

Izlet na Velebit

Dana 17. 09. 2016. od rane zore u sva tri objekta naše Kuće Sv. Josipa bilo je jako živo. Kiša je lijevala ali to nije nikome smetalo za dobro raspoloženje. Iako su sve prognoze govorile kako će cijeli dan padati kiša nas to nije zaustavilo u spremanju za cjelodnevni izlet na Velebit. Osim nas imali smo i prijatelje koji su išli s nama – Ana Samržija iz Smuceka sa svojom obitelji.
Pitate se tko su Smuceki? To je skupina prijatelja koji se stalno „smucaju“ najčešće na biciklu. Vole se družiti, planinariti, a često ta njihova druženja imaju i humanitarni karakter. Ti ljudi jednostavno vole nekog razveseliti.
Pa da krenemo od početka. U 6. 30 zvonile su sve budilice i mobiteli te je krenulo brzinsko spremanje i doručkovanje. U 7 sati bus za Velebit je krenuo. S obzirom da je bilo tmurno vrijeme i kiša još smo malo zadrijemali sve do prvih zavoja.
Naše prvo odredište bilo je svetište Majke Božje od Krasna. Tamo smo u 11 sati slavili Sv. Misu koju je predvodio župnik vlč. Mario Vazgeč. Nakon toga smo se uputili u šetnju do Hotela koji se nalazi blizu Crkve i tamo smo uživali u vidikovcu i suncu koje je osvanulo na naše veselje. Zatim smo krenuli u restoran „Jure“ gdje smo ručali i zajedno se igrali.
Poslije ručka smo krenuli u Kuterevo gdje se nalazi Utočište medvjeda koje je 2002. godine, u suradnji s Hrvatskim centrom Znanje za okoliš i Veterinarskim fakultetom iz Zagreba, pokrenuto kao jedinstveni projekt. Misija je pružiti utočište za medvjeđe siročiće, odnosno zaštitita medvjeđeg staništa i promicanje održivog življenja i tradicije lokalne planinske zajednice. Tamo dolaze mladi volonteri iz cijelog svijeta i daruju svoje slobodno vrijeme. Jedna od njih je provela našu grupu kroz Utočište i rekla nam sve o ovom mjestu i medvjedima. S obzirom da smo došli u vrijeme davanja obroka imali smo jedinstvenu priliku vidjeti kako medvjedi jedu svoj posebni sladoled. Morali smo biti jako tiho da ih ne smetamo.
Druženje s medvjedima bila je posljednja stanica našeg druženja i nakon toga smo krenuli natrag svojoj Kući zahvalni Bogu i dragim prijateljima na ovom današnjem danu.

Štićenici Kuće sv. Josipa

Objavljeno
Kategorija Vijesti
Tagovi ,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *