Vijesti

Naše pripreme za rođenje Isusovo

Naše pripreme za rođenje Isusovo

Kroz došašće imali smo programe kroz koje smo se pripremali za Isusovo rođenje. To vrijeme bilo je vrijeme ljubavi, mira te dobrih djela. Navečer bismo se okupili i popričali o svojem danu kako smo ga proveli u dobroti, radeći dobra djela. Svako dobro djelo nagradilo bi se jednim izrezanim papirnatim srcem – tako smo mi zapravo htjeli Bogu doći što bliže. Tete su pripremile ljestve koje su napravile od rola papira i tako smo mi djeca kroz došašće napunili cijele ljestve srcima, tj. dobrim djelima. Kod svakog djeteta se zapravo vidjela sreća i ponos što imaju priliku napraviti dobro djelo i ispričati o tome svoj ostaloj djeci te nalijepiti za svoj trud jedno malo papirnato srce. No to nije bilo sve! Nakon što bismo rekli dobra djela, pročitali bismo odlomak iz Svetog pisma. Pomolili bismo se dragom i dobrom Isusu te bismo mu zaželjeli laku noć i otišli u svoje tople krevetiće s nadom da će nam Isus uslišati molitve.  Time smo više približili k srcu Isusovo rođenje.

Također smo napravili (kaširali) svoje kuglice koje smo objesili na bor. To je bio „pravi gušt “ kažu djeca. Ukrasili smo te kuglice te smo ih ostavili da se posuše i napokon svatko je objesio svoju kuglicu na bor.

Tijekom došašća dolazilo nam je puno dobrih ljudi koji su nas darovali te razveselili, jednostavno su nam uljepšali praznike i Božić svojim dolaskom i svojim darivanjem vremena. Darovi su bili darovani djeci s puno ljubavi i to je bilo ono što je nas djecu najviše razveselilo. Osjetili smo toplinu, ljubav i mir njihovim dolaskom. Hvala vam na svemu što ste napravili za nas.

Od srca zahvaljujemo za sve što radite za nas i za sve vrijeme koje ste uložili kako biste nas razveselili. Vjerujte da ste uspjeli u tome!

Od srca vam želimo sretan i blagoslovljen Božić!

Djeca Kuće sv. Josipa

Kategorija Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *